CCBC i Roca Junyent celebren junts una jornada de promoció econòmica del Brasil

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 30 Maig 2018 / Sense comentaris

Sota el lema “Oportunitats per a la inversió i el comerç al Brasil”, el passat 23 de maig la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) i Roca Junyent van celebrar a Barcelona una jornada de promoció de l’economia brasilera. L’acte, que va tenir com a objectiu mostrar les principals fortaleses d’un mercat de gran rellevància mundial, va comptar amb la presència d’una nodrida representació de l’entorn empresarial català.

Després de la benvinguda de Santiago Pagès, soci de Roca Junyent, i de Ricard Frigola, Vice President de la CCBC i director de Relacions Institucionals d’Agbar-Grup Suez, la Cònsol General de Brasil a Barcelona, ​​Ambaixadora Maria Elisa Berenguer, va donar per inaugurat el acte destacant el moment propici que viu el Brasil i l’estreta col·laboració entre el Consolat i la CCBC, que s’ha convertit en còmplice pel que fa a promocionar Brasil a Catalunya.

Josep Maria Buades, director d’Acció al Brasil, va explicar que després de la disminució del PIB del país, l’economia brasilera ja presenta un creixement sostingut. Amb una visió optimista, Buades ha assenyalat que el futur de Brasil és esperançador gràcies a la baixada dels tipus d’interès i a un increment del consum. Malgrat això, el director d’Acció va comentar que és important flexibilitzar el sistema fiscal per atreure més empreses al país, i ha dit esperar que “el govern elegit a les eleccions presidencials d’aquest any aposti pel desenvolupament econòmic”.

Durant la seva exposició, Paulo Alves, Cònsol Adjunt del Brasil a Barcelona, ​​va destacar els recents esforços del govern brasiler per garantir l’estabilitat econòmica i empresarial. Entre ells, Alves va destacar l’augment d’un 4% d’inversió pública per a infraestructures civils i el projecte Avancar, dissenyat per millorar el sanejament de les aigües i modernitzar els ports.

Seguidament, Ricard Frigola, Director de Relacions Institucionals d’Agbar-Grup Suez, va explicar als assistents com ha estat la seva experiència al Brasil. “El Brasil té un potencial econòmic increïble, però s’ha de preveure molt bé cada pas”. Segons Frigola, és important treballar amb partners locals de confiança i ser persistent perquè els beneficis “poden arribar a partir del segon any o fins i tot del cinquè any”. Sobre la seguretat, Frigola assegura que anant sense família és més fàcil.

Els assistents també van poder conèixer com és fer el camí invers a través de l’experiència de Stefanini, multinacional brasilera que aconsegueix el major volum dels seus beneficis fora del Brasil. Segons José da Penha, CEO per a la península ibèrica de Stefanini, ser fort en els mercats estrangers només és possible quan l’empresa és capaç de “mantenir part de la plantilla fixa, la qual cosa garanteix un seguiment constant dels seus serveis”.

Va tancar l’esdeveniment, el director executiu de la CCBC, Francisco Arbós, qui es va sumar als bons auguris manifestats durant la conferència i va assegurar que la CCBC seguirà treballant amb passió per fomentar les relacions entre Brasil i Catalunya, sigui quin sigui el resultat de les eleccions i siguin quines siguin les circumstàncies conjunturals que hagin de produir-se en el futur.