Brasil és el 9º país del món que més inversió estrangera rep, segons la UNCTAD

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 21 Maig 2019 / Sense comentaris

Brasil va ser el novè país del món que més Inversió Estrangera Directa (IED) va rebre el 2018, després dels Estats Units, la Xina, Regne Unit, Hong Kong, Singapur, Espanya, Holanda i Austràlia, segons dades de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD).

No obstant això, a causa del clima d’incertesa política i econòmica viscut pel país al 2018 la IED al Brasil va caure un 12%, passant de 68.000 milions de dòlars el 2017 a 59.000 milions de dòlars l’any passat. No obstant això, aquest descens va ser menor que l’experimentat en el mercat global. Durant aquest mateix període, la IED al món va baixar un 19%, el nivell global més baix des de la crisi financera de 2008.

Per a aquest any, l’expectativa és que el flux d’inversions al Brasil millori. “Tendirà a millorar en 2019 a causa de la determinació del govern d’atraure més inversors”, ha assenyalat James Jhan, director de la Divisió d’Inversió i Empresa de la UNCTAD.

La IED mesura el capital estranger invertit en un país. Els economistes la consideren com a “bona inversió” perquè es tracta de recursos que van a parar al capital productiu (infraestructures, crèdit, fusions i adquisicions, construcció de fàbriques, etc).