La comunicació empresarial en temps del Coronavirus

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 07 abril 2020 / Sense comentaris

La Cambra de Comerç Brasil Catalunya ha organitzat un seminari virtual, de la mà del director de comunicació Joan López, per reflexionar sobre la importància de la comunicació empresarial en un context de crisi.

A causa de l’emergència sanitària que ha provocat el confinament, el país està vivint una situació econòmica preocupant. Les empreses han hagut de reformular la seva operativa i estratègies en temps rècord, adaptant-se a una situació inesperada de durada indeterminada.

En el context actual, és especialment important per a les empreses tenir cura de la comunicació, tant interna com externa, per transmetre de forma eficient, veraç i transparent els canvis implementats i el desenvolupament de la seva activitat en les actuals circumstàncies. Avui més que mai, la comunicació és crucial per mantenir la confiança dels clients, proveïdors, inversors, empleats, col·laboradors i, en general, totes aquelles persones que formen part del dia a dia de les empreses.

Coneixedors d’aquesta realitat, la CCBC ha organitzat el seminari virtual “la comunicació empresarial en temps del Coronavirus”, impartit per Joan López Alegre, CEO de l’agència Strategycomm i gran expert en aquest àmbit.

L’objectiu de la sessió, en què va participar un nombrós grup de socis i amics, era precisament compartir bones pràctiques en comunicació en temps de crisi com l’actual. Joan López Alegre va oferir una visió panoràmica dels mitjans a Espanya, apuntant a un creixement exponencial dels mitjans digitals que hauria de portar, en un futur proper, a una dràstica reducció de l’oferta de mitjans impresos en paper. Pel que fa a la comunicació de les empreses en temps del coronavirus, va emfatitzar la necessitat de seleccionar aquella informació que sigui més valuosa per a l’activitat de l’empresa, així com reforçar la comunicació interna amb el personal i els clients. En aquest sentit, va apuntar que les empreses no estan obligades a comunicar males notícies que no afecten el client. El que sí considera important és reforçar la comunicació de missatges que difonguin valors essencials en aquests dies. Finalment, va destacar la necessitat d’aprofitar el confinament per revisar totes les eines de comunicació de l’empresa i assegurar que el missatge ofert per les xarxes socials és coherent amb el difós mitjançant la resta d’eines.

Des de la CCBC seguirem oferint de manera virtual propostes interessants i útils per als nostres amics i socis amb la voluntat de donar eines per sortir reforçats de la crisi creada pel COVID-19.