La Barcelona New Economy Week i el 3D Factory Incubator

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 08 juliol 2020 / Sense comentaris

Pere Navarro i Jordi Williams Carnes dialoguen a la CCBC sobre aquests nous projectes impulsats per reactivar l’economia

El panorama econòmic actual està suposant un repte majúscul per a les empreses del nostre país, que s’han vist obligades a adaptar els seus processos de producció, de prestació de serveis i de gestió a les condicions imposades per un context d’enorme incertesa. A més, està provocant una sèrie de canvis a la societat que es mantindran en el llarg termini i que tindran un efecte substancial en el desenvolupament futur de les empreses del nostre país.

Per conèixer alguns dels projectes impulsats per reactivar l’economia, la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya ha organitzat un diàleg protagonitzat per Pere Navarro, delegat especial de l’Estat per al Consorci de la Zona Franca, i Jordi Williams Carnes, President de Leitat. En concret, els ponents van presentar la Barcelona New Economy Week, una iniciativa disruptiva destinada a renovar el format dels esdeveniments firals i a revitalitzar l’economia de Barcelona i també del 3D Factory Incubator, un projecte amb l’objectiu principal de promoure l’adopció de tecnologies d’impressió en 3D a través de la creació d’un espai d’incubació d’empreses.

A més, la sessió va comptar amb un bloc destinat a reflexionar sobre la nova economia. En aquesta línia, Pere Navarro va destacar que tots els informes de riscos econòmics globals no van tenir en compte ni la probabilitat ni l’impacte d’una pandèmia per a l’any 2020. “De fet, aquest risc no havia aparegut en aquests estudis durant anys. Pel que això ens ha agafat d’improvís, una desagradable sorpresa”, va afirmar.

Navarro també va explicar com la crisi de la COVID-19 ha afectat el seu sector, on una sèrie d’activitats de la zona Franca de Barcelona es van veure alterades, com ara totes les fires, congressos i salons que van lligats directament a aglomeracions de persones.

Per la seva banda, Jordi William va començar la seva ponència parlant de com haurem d’acostumar-nos i adaptar-nos a la nova realitat de reunions i seminaris virtuals i va emfatitzar la importància de la tecnologia en la manufactura, coneguda com manufactura additiva. “Les impressores 3D han vingut per canviar el format actual de producció, que encara no està preparat per a produccions a llarga escala, però que tindrà un fort desenvolupament en els propers anys”, ha assegurat.

Williams també va destacar la importància que els països revisin qui són els seus proveïdors i on són, evitant en una situació similar d’escassetat de productes, que se sentin impotents i sense recursos. Segons William, aquesta estratègia és, sobretot, una qüestió de seguretat nacional. La pandèmia va mostrar que cal revisar la cadena de subministrament, buscant proveïdors i fabricants nacionals.

El seminari ha comptat amb la presentació de Javier Mirallas, president de la CCBC i de Francisco Arbós, director de la CCBC qui s’ha encarregat de moderar el diàleg.