FI Boost: contribuint al creixement de les empreses

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 14 setembre 2020 / Sense comentaris

La consultora FI Group, empresa associada a la CCBC i que és líder en finançament i gestió de R+D+I, ha protagonitzat un nou webinar en què ha presentat FI Boost, un programa d’acceleració amb focus en startups espanyoles de naturalesa tecnològica.

En les dues primeres edicions d’aquest programa, FI Group va col·laborar amb 10 startups. Per a aquesta tercera edició, que començarà el 16 de setembre, ha seleccionat a 5 startups amb l’objectiu de contribuir al seu creixement mitjançant l’obtenció de recursos financers procedents d’organisme públics i inversors qualificats i la captació de potencials clients que requereixin els seus serveis .

Miguel Carretero, FI Boost Manager, va desgranar els detalls destacant que aquest programa d’acceleració corporativa equity free de FI Group preveu una formació de les empreses de 5 mesos i un acompanyament al mercat durant 2 anys. A més, a totes les startups participants se’ls fa un estudi de finançament públic que inclou la sol·licitud íntegra i gratuïta d’un ENISA.

La sessió també va comptar amb la presentació de 4 startups tecnològiques seleccionades en les dues primeres edicions de el programa. Victor Calvo, CEO de Muutech Monitoring Solutions va posar en valor els serveis de l’empresa, que ajuda a altres empreses a transformar les seves dades de monitorització en valuosa informació per al millor desenvolupament del negoci, mitjançant una plataforma de monitorització, Minerva, que es basa en les eines Zabbix i Grafana i que recull i visualitza les dades provinents de diverses fonts.

Jorge Rodríguez, COO de Conver.fit va presentar una solució fàcil, útil i automàtica, basada en la intel·ligència artificial, que permet a les empreses un augment de les seves vendes en canals online mitjançant la implementació d’un màrqueting de personalització intel·ligent.

Per la seva banda, Íñigo González, Business development de Norlean va explicar tots els detalls de NOA, una eina que permet analitzar les dades de totes les àrees de les empreses de tal manera que es puguin calcular els processos necessaris per a la seva optimització i visualitzar de forma ràpida i immediata, la qual cosa, a la pràctica, suposa la creació i aprofitament d’un bessó digital de les empreses.

Per últim, Marta Vallés, Business development – Co-founder de Vottun va posar èmfasi en una arquitectura desenvolupada per ells per facilitar el desenvolupament d’aplicacions blockchain sense necessitat de dominar gran part de la tecnologia blockchain. Aquesta arquitectura permet escalar el rendiment, és independent del blockchain, està completament basada en API i permet el fàcil desenvolupament d’una gran diversitat de casos d’ús en blockchain.

Els associats van poder conèixer de primera mà els models de negoci d’aquestes quatre empreses, traslladar els dubtes que van sorgir i explorar potencials sinergies de col·laboració.