Brasil cau al 11º lloc entre els destins més atractius per la inversión estrangera

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 22 setembre 2021 / Sense comentaris

Els fluxos d’inversió estrangera directa (IED) a tot el món es van desplomar un 35% l’any 2020, baixant de $ 1.5 trilions el 2019 a $ 1trilló enguany. Aquest és el menor nivell d’inversió des de 2009, després de la crisi financera mundial. Els bloquejos a tot el món en resposta a la pandèmia de COVID-19 van alentir els projectes d’inversió existents, i les perspectives d’una recessió van portar a les empreses multinacionals a reavaluar nous projectes.

A Amèrica Llatina la caiguda va ser de 45%, però al Brasil, les entrades van caure un 62%, baixant a 25 mil milions de dolars, el nivell més baix en 20 anys, afectades per la desaparició de les inversions en extracció de petroli i gas , subministrament d’energia i serveis financieros. Aquesta caiguda va fer que el Brasil perdés la 6º posició que ocupava el 2019 com a país amb més inversió estrangera directa, i baixés a la 11º el 2020, quedant-se per darrere dels Estats Units, la Xina, Hong Kong, Singapur , Índia i altres.

Segons un informe de l’UNCTAD, s’espera que els fluxos d’inversió estrangera global baixin encara més el 2021 abans de començar a recuperar-se a finals d’any. Una projecció tanca aquest any amb una pujada màxima del 10% al 15%.

“Això deixaria la IED prop d’un 25% per sota de el nivell de 2019. Les previsions actuals apunten a un nou augment el 2022 que torna la IED a el nivell de l’any 2019”, diu el director d’inversions i empreses de l’organisme.