El Brasil puja a la sisena posició en el rànquing de destins més atractius per a la inversió estrangera

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 29 juny 2022 / Sense comentaris

El Brasil va pujar tres posicions i es va convertir en el sisè país que més inversió estrangera directa va atreure el 2021, segons un informe de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) publicat el 9 de juny del 2022. Les dades de l’Informe sobre les Inversions al Món mostren que el Brasil va rebre 50.300 milions de dòlars en inversions estrangeres l’any passat, cosa que representa un augment del 8% en comparació del 2021, quan el total va ser de 28.300 milions de dòlars. Tot i això, la quantitat continua sent inferior al nivell registrat abans de la pandèmia de COVID-19, quan era de 65.300 milions de dòlars.

Segons l’informe d’UNCTAD, els sectors més beneficiats per les inversions van ser l’agroindústria, la fabricació d’automòbils, l’electrònica, les tecnologies de la informació i els serveis financers. Els projectes “greenfield”, que encara no s’han posat en marxa, han augmentat el valor en un 35%, mentre que el valor total dels acords de finançament internacional s’ha incrementat en un 32%. Entre aquests últims, el més gran és la construcció d’un parc marítim per a la generació d’energia eòlica, valorat en 5.900 milions de dòlars. El finançador és l’empresa espanyola Ocean Winds.

L’actuació del Brasil no en va ser una excepció. La regió d’Amèrica Llatina i el Carib va ​​registrar un augment del 56% a les inversions estrangeres, amb un total de 134.400 milions de dòlars. El resultat també va ser inferior al del període anterior a la pandèmia, però va representar una recuperació respecte del 2020, quan la crisi sanitària va provocar un descens del 45% en les inversions. UNCTAD atribueix el resultat als grans projectes a l’àmbit de les infraestructures de transport, especialment al Brasil, i a les activitats de mineria i energies renovables.

A nivell mundial, les inversions estrangeres van augmentar un 64%, amb una forta recuperació respecte al 2020 i assolint un total d’1,58 bilions de dòlars. No obstant això, la projecció de l’agència és que el procés de creixement del 2021 no es mantindrà aquest any i que els fluxos d’inversió estrangera directa haurien de tendir a la baixa o, en el millor dels casos, a l’estabilitat.

Font: CNN Brasil (en portuguès)