KPMG celebra jornada sobre la gestió global d’expatriats

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 26 Març 2018 / Sense comentaris

El passat 5 de març, KPMG en col·laboració amb la Cambra de Comerç Brasil-Catalunya (CCBC) va celebrar a les seves oficines centrals una conferència sota el títol “Gestió Global de Expatriats, Accions per a una expatriació amb èxit”. Van participar en la trobada Francesc Arbós, Director Executiu de l’CCBC, i els responsables de recursos humans de diversos socis, així com altres professionals interessats en un tema de vital importància en l’actualitat.

Durant la sessió, Sergio González-Anta, soci de TAX de KPMG Advocats, va plantejar els aspectes a considerar des del punt de vista jurídic i les tendències del mercat en els processos d’expatriació. Segons l’expert, no hi ha una definició general d’expatriat. Per a ells, en cada companyia s’associa aquest concepte a un determinat estatus dins de la política de mobilitat social. Necessitats expansió del negoci, acomodaments de situacions personals i desenvolupament directiu són alguns dels motius que poden impulsar a l’empresa a expatriar un treballador. Gozález-Anta va destacar que per al 42% de participants en una enquesta realitzada recentment per KPMG, el nombre d’expatriats es mantindrà invariable en els propers anys, mentre que per a un 11% s’incrementarà i per a un 4% es reduirà.

Per la seva banda Clotilde Tesón, amb més de 20 anys d’experiència dirigint àrees de recursos humans i participant en comitès de direcció, va explicar als assistents el que haurien de tenir en compte per orientar una expatriació cap a l’èxit, així com la importància del coaching per els expatriats. Tesón va afirmar que com més gran és la distància cultural, major també la taxa de retorn prematur. La inversió en formació i suport als expatriats els ha ajudat enormement a reduir aquesta taxa. A més, les investigacions indiquen que la inadaptació de les famílies és la raó més habitual per als retorns anticipats.