El PIB del Brasil creix un 0,8% al tercer trimestre d’aquest any

por Cambra Comerç Brasil Catalunya / 11 desembre 2018 / Sense comentaris

El Producte Interior Brut (PIB) del Brasil va créixer un 0,8% al tercer trimestre del 2018 respecte al segon, segons l’Institut Brasiler de Geografia i Estadística (IBGE). En comparació amb el tercer trimestre del 2017, el PIB va registrar una alça del 1,3%. En aquest període, el sector agrícola del Brasil va presentar una expansió del 0,7%, mentre la indústria va créixer un 0,4% i el sector serveis un 0,5%. La taxa d’inversió en els nou primers mesos de l’any va ser del 16,9% i l’estalvi va comptabilitzar un 14,9% del PIB.

“Està clar que estem en una trajectòria ascendent, amb set trimestres de resultats positius, però el ritme és gradual i impulsat per la demanda interna”, va dir Rebeca Palis, economista de l’IBGE. El seu informe assenyala que el consum de les famílies brasileres continua augmentant, estimulat per les taxes d’interès més baixes, una caiguda de la inflació, una millora en els indicadors d’ocupació i l’expansió del crèdit.

En la seva projecció més recent, el Banc Central del Brasil espera un creixement del PIB del 1,39% aquest any i del 2,5% el 2019.